Despre mediere

Birou de Mediator Abrudan Ioana Corina Mediator autorizat de Consiliul de Mediere din Romania, ofera servicii profesionale de mediere in conflicte familiale, divorturi, custodii comune, partaje; conflicte de drept penal; drept comercial; conflicte de munca etc.

Medierea este un proces de solutionare a conflictelor, pe cale amiabila, cu etape bine structurate, condus de un mediator, in conditii de confidentialitatea, impartialitate si neutralitate. Mediatorul ajuta partile, prin tehnici specifice sa-si identifice interesele si sa negocieze in functie de acestea, la realizarea unui acord de mediere. Prin mediere se solutioneaza conflictele intr-un timp scurt, cu costuri reduse si in conditii de confidentialitate.

- cand exista orice tip de conflict intre doua sau mai multe persoane ,in materie civila, penala , familiei, comerciala,muncii, etc.
- procedura medierii este accesibila atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice
- la mediere se poate apela si atunci cand partile sunt implicate intr-un proces aflat pe rolul instantelor de judecata.

Prin mediere partile participante gasesc solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.
Ambele parti conflictuale castiga - in comparatie cu procesele clasice din instanta, care se bazeaza pe principiul :o parte castiga iar cealalta pierde, in mediere ambele parti castiga.
Medierea este voluntara- partile au dreptul sa-si aleaga singure mediatorul Flexibilitatea- mediatorul impreuna cu partile, pot stabilii de comun acord locul, data si ora la care vor avea loc sedintele de mediere, conform Art. 51 din Leg. nr. 192/2006.
Timp redus- in comparatie cu termenele proceselor clasice din instanta prin mediere partile pot ajunge la o solutie reciproc convenabila, eficienta si de durata intr-o perioada de timp scurta.
Costuri reduse- mediereea implica costuri reduse comparativ cu procedurile judiciare Onorariul mediatorului poate fi negociat impreuna cu partile.
Confidentialitatea- in cadrul procedurii de mediere, in baza contractului de mediere semnat de catre parti, acestea se obliga sa pastreze confidentialitatea sustinerilor facute in cadrul medierii.
Partile pot fi asistate sau reprezentate (prin proura spiciala) de catre avocati , la sedintele de mediere si la semnarea documentelor.

- Invitatia la mediere conform Art. 43 din Leg. nr. 192/2006
- Sedinta de informare prind medierea este gratuita.
- Derularea sedintelor de mediere cu acordul partilor, in baza semnarii unui acord de mediere.
- Acordul de mediere
- Proces-verbal de incheiere a medierii .